https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
spot_img
spot_img
НачалоЗдравеОтново намалиха ковид леглата в Русе

Отново намалиха ковид леглата в Русе

Отново намалиха ковид леглата в Русе

Второ поредно намаление на леглата за лечение на пациенти с ковид-инфекция в Русенско за по-малко от седмица. Днес леглата за хора с коронавирусна инфекция бяха намалени с дванайсет.

Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Анатоли Станев и и.д. директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева. До сега те бяха 378, от които 62 интензивни. Промяна е направена отново в капацитета на Университетска болница „Медика-Русе“.

Там леглата за лечение за пациенти, страдащи от Ковид-19, бяха 82, от които 42 реанимационни. От днес реанимационните легла биват намалени със шест и стават 36. По-малко ще бъдат и леглата за пациенти, които нямат нужда от интензивно лечение. От 40 те стават 34 в лечебното заведение.

Въпреки това УМБАЛ „Медика-Русе“ остава болницата с най-голям реанимационен капацитет за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона и водещ в страната. Без промяна остава ситуацията в останалите лечебни заведения. Най-много легла за умерено тежки случаи, т.е. за хора, които все още нямат нужда от преминаване на командно дишане, има в Университетска болница „Канев“ – 161. Реанимационните легла за пациенти с коронавирусна инфекция в най-голямото лечебно заведение в региона остават 24, като четири от тях са предназначени за деца. Болницата в Бяла „Юлия Вревска“ разполага с 40 легла. В Тубдиспансера в Русе леглата са 45, а в отделна сграда на Комплексния онкологичен център местата за настаняване на болни от Ковид-19 са 30.

Така на практика се оказва, че общият брой на леглата за лечение на пациенти с коронавирус в Русенско са 366, от които 56 са интензивните. Оказва се, че в рамките на последната седмица леглата са намалени с общо 22. Целта на намаляването на леглата е да се гарантира своевременно лечение на пациенти с други заболявания, тъй като през последните седмици се наблюдава спад в броя на заболелите. По последни данни заболеваемостта на двуседмична база продължава да намалява и към днешна дата показателят отчита 834 души на 100 000 население. Въпреки това лечебните заведения в региона са в готовност във всеки един момент да увеличат отново броя на леглата за хора, заболели от коронавирусна инфекция.

spot_img
spot_img
Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X