https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЗдравеОтново намалиха ковид леглата в Русе

Отново намалиха ковид леглата в Русе

Второ поредно намаление на леглата за лечение на пациенти с ковид-инфекция в Русенско за по-малко от седмица. Днес леглата за хора с коронавирусна инфекция бяха намалени с дванайсет.

Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Анатоли Станев и и.д. директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева. До сега те бяха 378, от които 62 интензивни. Промяна е направена отново в капацитета на Университетска болница „Медика-Русе“.

Там леглата за лечение за пациенти, страдащи от Ковид-19, бяха 82, от които 42 реанимационни. От днес реанимационните легла биват намалени със шест и стават 36. По-малко ще бъдат и леглата за пациенти, които нямат нужда от интензивно лечение. От 40 те стават 34 в лечебното заведение.

Въпреки това УМБАЛ „Медика-Русе“ остава болницата с най-голям реанимационен капацитет за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона и водещ в страната. Без промяна остава ситуацията в останалите лечебни заведения. Най-много легла за умерено тежки случаи, т.е. за хора, които все още нямат нужда от преминаване на командно дишане, има в Университетска болница „Канев“ – 161. Реанимационните легла за пациенти с коронавирусна инфекция в най-голямото лечебно заведение в региона остават 24, като четири от тях са предназначени за деца. Болницата в Бяла „Юлия Вревска“ разполага с 40 легла. В Тубдиспансера в Русе леглата са 45, а в отделна сграда на Комплексния онкологичен център местата за настаняване на болни от Ковид-19 са 30.

Така на практика се оказва, че общият брой на леглата за лечение на пациенти с коронавирус в Русенско са 366, от които 56 са интензивните. Оказва се, че в рамките на последната седмица леглата са намалени с общо 22. Целта на намаляването на леглата е да се гарантира своевременно лечение на пациенти с други заболявания, тъй като през последните седмици се наблюдава спад в броя на заболелите. По последни данни заболеваемостта на двуседмична база продължава да намалява и към днешна дата показателят отчита 834 души на 100 000 население. Въпреки това лечебните заведения в региона са в готовност във всеки един момент да увеличат отново броя на леглата за хора, заболели от коронавирусна инфекция.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X