https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЗдравеСамо в едно отделение в Русе ще се приемат заразени с ковид

Само в едно отделение в Русе ще се приемат заразени с ковид

След отпадането на ограничителните мерки от днес само едно отделение ще може да приема пациенти с COVID-19 на територията на цялата русенска област. Това заяви пред БНТ заместник-председателят на Българска болнична асоциация Алис Муртезова, която е и административен директор на УМБАЛ Русе.

По думите ѝ днес болниците в областта са получили указания от РЗОК, според които пациенти с коронавирус вече могат да бъдат приемани само в болници, разполагащи с инфекциозно отделение.

“За цялата област Русе има само едно инфекциозно отделение в държавната болница “Канев”. В същото време в момента на територията на областта има над 80 пациенти с ковид, настанени в лечебно заведение. Тези пациенти от днес нататък няма как да ги приемаме останалите болници. Ако излезе пациент с ковид, трябва да го насочим към инфекциозно отделение.” – каза Муртезова.

В момента в университетската болница в Русе, която не разполага с инфекциозно отделение, се лекуват 40 пациенти с ковид като 12 от тях са в интензивно отделение. Всички те са приети до вчерашния ден, когато извънредната обстановка все още беше в сила.

Въпреки че мерките отпадат от днес в лечебното заведение ограниченията в достъпа, задължителните маски, дистанцията и дезинфекцията продължават да са в сила със заповед на ръководството на болницата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X