https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниЗа пореден път „Купа Русе“ посреща изявени шампиони и млади таланти

За пореден път „Купа Русе“ посреща изявени шампиони и млади таланти

Тринадесетото издание на турнира по вдигане на тежести „Купа Русе“ ще събере на 11 май 2024 г. (събота) над 80 млади щангисти от страната. Заявки за участие са подадени от ТСК – Русе (традиционен организатор и домакин на събитието), „Тараненко“ – Русе, „Левски“ – София, „Марица“ – Пловдив“, „Титан“ – Варна, „Мизия“ – Кнежа, „Добруджа“ – Добрич и „Генерал Тошев“ – Генерал Тошево.

Тежкоатлетите ще се състезават в няколко възрастови групи – момчета, кадети до 15 и 17 години и кадетки до 17 години. Класирането ще бъде както и досега по системата „Синклер“, съобщиха от ТСК – Русе.

Турнирът ще се проведе в спортна зала „Академик“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“. Първи на състезателния подиум в 8:30 часа сутринта ще излязат най-младите щангисти.

Официалното откриване на състезанието е планирано за 12:00 часа. То ще бъде уважено от новия президент на Българската федерация по вдигане на тежести Антон Коджабашев. Гости ще са още старши треньорът на националния тим Иван Иванов и шампионите Румен Александров, Стефан Топуров, Асен Златев, Севдалин Маринов, Йордан Биков, Трендафил Стойчев, Нено Терзийски, Янко Русев и четирикратният олимпийски медалист Николай Пешалов. Те ще бъдат вдъхновение и морална подкрепа на младите състезатели.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X