https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияОт кой час е бягал Кирил Петков и колко двойки е имал...

От кой час е бягал Кирил Петков и колко двойки е имал като ученик?

От кой час е бягал Кирил Петков и колко двойки е имал като ученик?

Премиерът Кирил Петков посрещна Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност заедно с учениците от столичното 7. СУ „Св. Седмочисленици“.

„Бъдете горди! Бъдете смели! Борете се за мечтите си!“, с тези пожелания премиерът се обърна към възпитаниците на едно от най-старите български училища, в което основното си образование е получил и самият той. Кирил Петков се отзова на поканата на гимназията да е гост на тържеството по повод 24 май.

Учениците го върнаха години назад, разпитаха го за спомените му, за любимите му предмети и за получените двойки. „Много обичах да играя футбол във вашия двор. Обикновено бях вратар. Обича да играя тенис на маса“, разказа Кирил Петков.

Премиерът призна, че му е било много трудно по руски език. „Беше ми много труден с падежите и си спомням, че когато идваха класни или тестове, не бях много доволен. Трябва да си призная, че може би един или два пъти съм бягал от час“, издаде Петков.

Любимият му предмет е български и литература. Бил е добър и по математика. „И въпреки че математиката в първия момент изглежда като скучен предмет, всъщност дава много възможности. Това, с което може да се гордеете, е, че в България математиката се преподава на едно много високо ниво. И когато отидох в Канада на 14 години, всъщност бях един от най-добрите математици“, разказа Кирил Петков.

„В момента сме залети с нови технологии – „Фейсбук“, „Инстаграм“. Имам три дъщери и винаги се притеснявам, когато ги виждам на устройствата да чатят вместо да четат. Една книга може да е хубаво приключение и да ви даде по-хубаво време, ако отделите това време за книгата, отколкото някоя игра или социална мрежа“, посъветва учениците Петков.

Получавал ли е някога двойки? „Както казах, по руски имах двойка. По принцип иначе бях добър ученик. Повечето ми оценки бяха шестици, но имах и двойка по физика в седми клас. Това беше интересно, защото в 12-и клас вече исках да ставам физик. Така че когато получите една двойка, никога не знаете във времето как вашият интерес може да се промени и всъщност тази двойка да не е определяща. Така че когато получавате двойки, работете по тях и не се отказвайте от този предмет“, посъветва още премиерът учениците, пише bTV.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X