https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияГЕРБ най-сетне проговориха, но нищо не казаха

ГЕРБ най-сетне проговориха, но нищо не казаха

Народните представители на ГЕРБ проговориха за първи път след вчерашните скандали в управляващата четворна коалиция и решението Слави Трифонов да изтегли партията си от нея.

Така и не стана ясно обаче дали те планират да внесат вот на недоверие, с който да сложат край на агонията на Кирил Петков.

“Тъжно и трагично е, че правителството се разпада не поради идеологически разделения, а поради взаимни обвинения в корупция и некомпетентост”, заяви Десислава Атанасова.

“Мнозина от тях говориха за промяна, демонстрациите, които в последната седмица се правят в пленарна зала, между частите на четворната коалиция, която вече е тройна, са език на омразата и взаимни обвинение. Това ни тревожи, не ни радва. Ние сме загрижени за държавата”, продължи тя.

“Предстои да се вземат решения, досега е депозирана една оставка до момента”, завърши тя.

“На мястото на г-н Петков аз бих поискал вот на доверие в тази ситуация. Очевидно ние нямаме доверие на това правителство. На мястото на г-н Петков бихме поискали вот на доверие. Нека да видим как ще се развие този процес. Има два вота на доверие, които ще влязат в следващите дни – актуализацията на бюджета и персоналните промени. Няма да подкрепим бюджета“, взе отношение Тома Биков.

Той каза, че е смешно, от ГЕРБ да подкрепят евентуалната кандидатура на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ.

“Работата на Народното събрание е блокирана. Това правителство с този мандат очевидно не може да продължи да работи”, изтъкна той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X