https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРусе е домакин Държавното първенство по корабомоделен спорт

Русе е домакин Държавното първенство по корабомоделен спорт

В Лесопарк „Липник“ край Русе от 8 до 10 юли ще се проведе Държавното първенство по корабомоделен спорт класове “М” и “NS” за кордови скоростни модели. В него ще се включат участници от различни възрасти от цялата страна.

Официалното откриване на състезанието е в 13.30 ч. на 08.07. на площада под р-т Овчарска лъка.

Първенството се организира от Спортен клуб по корабомоделен спорт „змс Иван Маринов“ – Русе и е под егидата на Община Русе и Българската федерация по корабомоделен спорт.

Състезание от Държавното първенство по корабомоделен спорт, но в клас „А/В“ за кордови скоростни модели, се проведе и през изминалата седмица на езерото в Лесопарк „Липник“. В него взеха участие състезатели от Русе, София, Варна и Пазарджик.

В Клас В 1 – мъже първото място зае Васил Милев от Пазарджик, второто място грабна варненецът Георги Миров, а до тях на почетната стълбица се нареди съгражданинът му Владимир Георгиев.
В Клас В 1 – юноши победител стана русенецът Петър Стоянов, а в Клас А 1 – мъже и жени – първо и второ място заеха съответно Катя Тодорова Мирова и Георги Миров. Красимир Георгиев от Русе победи в Клас А 1 Е , а в Клас А 2 приза грабна Владимир Миров.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X