https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСпират ремонта на "Дунав мост" през почивните дни

Спират ремонта на “Дунав мост” през почивните дни

Временно спира аварийният ремонт на Дунав мост при Русе през почивните дни. Това ще позволи свободното преминаване на засиления трафик от автомобили в двете посоки и няма да се образуват задръствания.

В по-голямата си част ремонтът е приключил, като остават само някои довършителни дейности, обясни за Новините на телевизия КИС 13 директорът на Областното пътно управление в Русе инж. Стамен Савов.

По думите му, напредването на работата позволява временното спиране на ремонта през уикенда, за да се осигури достатъчна пропускливост при преминаването на Дунав мост от и към Румъния, а дейностите ще продължат от понеделник.

Аварийният ремонт на моста се налага заради изключително амортизираната асфалтова настилка на съоръжението в българския участък, който е с дължина над един километър. Асфалтът, който се полага е със специална компонента, за да се гарантира по-добро качество.

Припомняме, че предстои да се финализира и проектирането на основния ремонт на Дунав мост, какъвто не е правен откакто е открито съоръжението през 1954 година. Очаква се той да започне най-рано през октомври.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X