https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияРадев: В Президентството не е постъпвал доклад на ДАНС за руските дипломати

Радев: В Президентството не е постъпвал доклад на ДАНС за руските дипломати

В Президентството не е постъпвал доклад на ДАНС за руските дипломати. Това заяви президентът Румен Радев на брифинг след срещата на върха на НАТО в Испания.

Държавният глава каза още, че на заседанието на Съвета по сигурност, проведено на 9 юни, казусът с дипломатите не е фигурирал в предварително обявения дневен ред. Все пак обаче темата е повдигната на въпросната среща, на която е присъствал представител на президентската институция. Решение обаче не било взето, каза Радев. И допълни, че впоследствие от Президентството са изпратили писмо до Съвета по сигурност към МС със запитване по казуса. Отговорили им, че “няма решение, гласувано и прието на този Съвет”.

“Това показва, че решенията в правителството се вземат по някакъв паралелен механизъм”, коментира държавният глава.

Той отговори и на искането на БСП за свикване на КСНС. “Заседание на КСНС не може да отмени вече взето решение на правителството в оставка. Напомням, че органът, кйто котролира Министерския съвет, е българският парламент. Явно се налага да напомням и, че, макар и в оставка, кабинетът носи отговорност за своите действия”, подчерта Радев.

Президентът коментира и темата за евентуални предсрочни избори, като подчерта, че провеждането на такива преди 15 септември не е целесъобразно.

“Вярвам, че потенциалът за съставяне на правителство в рамките на този парламент не е изчерпан”, коментира Радев.

Той каза още, че няма обяснение за неявяването на “Продължаваме Промяната” и БСП на консултациите на “Дондуков” 2 преди дни. Държавният глава е категоричен, че графикът за провеждането им е бил съгласуван с всички парламентарно представени партии в неделя, ден преди първата насрочена консултация.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X