https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияШефът на ДАНС отрече съгласуване на назначения с чужди посолства

Шефът на ДАНС отрече съгласуване на назначения с чужди посолства

На извънредно заседание Народното събрание изслушва шефовете на службите след изнесените записи от бившия депутат от парламентарната група „Продължаваме промяната – Демократична България“ Радостин Василев, че ръководителите на българските служби за сигурност са съгласувани с посолствата на чужди държави. Изслушването е по искане на “Възраждане”.

Министрите предлагат Пламен Тончев да остане за постоянно председател на ДАНС

Пред депутатите председателят на Държавна агенция “Национална сигурност” Пламен Тончев защити службата от разпространени твърдения за вмешателство и категорично отхвърли съгласуване на назначения с чужди посолства:

“Ще повторя още веднъж, че няма законова процедура, налагаща съгласуване на ръководителите на специални служби с чужди специални служби или посолства. И ние като членове на Европейския съюз и НАТО също не съгласуваме кандидатите за ръководители на партньорските служби. Интересно е на какво се базират твърденията за увреждащи имиджа на институциите и служителите? Тези твърдения за руско проникване в българските специални служби? Не искам да се връщам на записа, който изтече през предходната седмица, но там ясно се вижда, че това е един наратив, който е удобен за някой и се извършва на гърба на българските специални служби”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X