https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСреднощна гонка с полицията в Русе

Среднощна гонка с полицията в Русе

35-годишен водач на „Мерцедес“ е задържан от полицията тази нощ, след преследване.

Шофьорът е карал без книжка кола с поставени чужди номера. При опит да избяга е блъснал патрулката. Отказал е да бъде изпробван за наркотици

Миналата нощ около 23:30 ч. екип служители от автопатрула на Второ РУ, движейки се по бул. Липник в гр. Русе, са видели сив лек автомобил с марка „Мерцедес“, модел Е220 с русенска регистрация, да се движи с техническа неизправност /неработещ стоп/ и при приближаване /разминаване/ към него предприемат действия за спиране и извършване на проверка, като му подават звуков и светлинен сигнал, но водачът не спрял колата, а продължил. Полицаите са го последвали, но въпросният водач продължил да не се подчинява на звуковите и светлинни сигнали, подавани от униформения автомобил.

След преследване по улиците на кв. „Здравец“, в крайна сметка мерцедесът е установен в междублоковото пространство на блок „Иван Кръстев“. Служебният автомобил е преградил изхода от междублоковото пространство, но това отново не е възпряло водача и при последвалия от негова страна опит да премине покрай патрулката я удря, повреждайки ѝ предната броня и предния капак.

Последвала е проверка и изясняване на самоличността на водача, както и документиране на нарушенията му. За целта е повикан за съдействие екип на пътна полиция. Като шофьор на мерцедеса е установен мъж от Русе на 35 г., който е с отнето свидетелство за управление на МПС от 2014 г. Освен това се е оказало, че не е собственик на колата с марка „Мерцедес“, която управлява, а поставените на нея регистрационни табели са издадени за друго МПС. 35-годишният мъж е бил поканен от униформените, за да му бъдат извършени проби с технически средства, като проверката за алкохол е показала отрицателен резултат, но е отказал да бъде изпробван за употреба на наркотици.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X