https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактора19-годишен се напи и блъсна патрулка, докато полицаите го преследват край Русе

19-годишен се напи и блъсна патрулка, докато полицаите го преследват край Русе

19-годишен се напи и блъсна патрулка, докато полицаите го преследват край Русе

На 14 май около 14:45 часа на тел. 112 е постъпил сигнал за лице в нетрезво състояние, управляващо агресивно лек автомобил марка “Порше Кайен” в района на лесопарк “Липник”, с. Николово.

Веднага към мястото са изпратени полицейски сили, но междувременно е подадена информацията, че след направена забележка от граждани водачът и двама негови спътници са отправили закани към тях, а след това с автомобила отпътували в посока към град Русе. Незабавно дежурните наряди са пренасочени за установяване на движещия се автомобил. Той е бил засечен от екипите, но на подадените светлинни и звукови сигнали не е преустановил движението си.

Преследването му е продължило по бул. “България”, където отново не е спрял, независимо от ясно подадените сигнали от полицаите, а след това е обърнал посоката си на движение и се е насочил по булеварда в посока изхода на града към София.

В района на км 4+200, при разклон за местността “Люляците”, той е бил принуден да спре, заради излизащите от местността автомобили. След спирането си обаче, водачът е потеглил назад и е блъснал със задната част на джипа предната част на патрулен автомобил с марка “Шкода” и му е нанесъл щети.

Служителите не са пострадали. След удара шофьорът и пътниците са се опитали да напуснат мястото и да избягат, но са заловени от униформените. Като водач на превозното средство “Порше Кайен” е установен 19-годишен от гр. Ветово, а като пътници двама мъже на 23 и 30 г., също ветовчани познати на органите на реда.

При проверката на шофьора е изяснено, че той е неправоспособен и с положителна проба за алкохол, като уредът е отчел 1,72 на хиляда. Младежът е отказал кръвна проба. Проверката за наркотици е дала отрицателен резултат.

Случаят е документиран, като е образувано досъдебно производство за извършеното престъпление. 19-годишният е бил задържан по ЗМВР. Работата по случая продължава.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X