https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКанада иска да увеличи инвестициите си в Русе

Канада иска да увеличи инвестициите си в Русе

Перспективите за разширяване на икономическо развитие бяха акцент в срещата между областния управител на Русе Анатоли Станев и посланика на Канада за Румъния, България и Молдова Н. Пр. Аник Гуле.

Двамата обсъдиха възможностите за насърчаване на бизнес инвестициите в региона, като Станев представи в детайли бизнес профила на областта и за пореден път подчерта необходимостта от изграждането на втори мост над река Дунав при Русе. Посланичката бе категорична, че подкрепя подобна инициатива.

От канадска страна са убедени в предимствата, които Русе и региона предоставят за развитие на бизнес, и имат желание за увеличаване на инвестициите си тук. „Канада е доказан, отличен партньор на България. Канада високо цени прозрачното и отговорно бизнес поведение, като нашите компании прилагат високи етични стандарти”, подчерта Н. Пр. Гуле. Тя изяви и категоричната подкрепа на канадското правителство за присъединяването на България към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/.

По думите на Станев участието на страната ни в тази организация ще бъде ключов фактор за привличането на повече чуждестранни инвестиции и по-голяма сигурност за бизнеса. Областният управител бе категоричен и че трябва да се наблегне на опциите за подобряване на комуникацията с фирмата „Линамар Лайт Металс“, бившата „Монтюпе“, за да могат гражданите на Русе да бъдат по-правилно осведомени за производствените процеси и отделяните от тях вещества. „Високата степен на прозрачност е гарант за утвърждаването на всяка една компания“, коментира още Станев.

Канадският дипломат коментира и ситуацията с мигрантите от Украйна. Тя оцени високо действията на Областната управа за разрешаването на проблемите с мигрантската криза на територията на региона през последните няколко месеца.

Приоритет в двустранните отношения ще бъде даден и на провеждането на съвместни културни мероприятия.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X