https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАнатоли Станев представи пред евродипломати възможностите за инвестиции в Русе

Анатоли Станев представи пред евродипломати възможностите за инвестиции в Русе

Областният управител на Русе Анатоли Станев и неговият заместник Людмил Христов заедно с кмета Пенчо Милков разговаряха с представители на дипломатическия корпус на страни-членки от Европейския съюз.

Поводът за срещата бе отбелязването Деня на Европа, а сред обсъжданите теми акцентът бе поставен върху възможностите за насърчаване на инвестициите в региона. „Област Русе предоставя много стратегически възможности за развитие на бизнес. Имаме много предимства и те са свързани най-вече с наличието на отлично подготвени кадри във всяка сфера, както и близостта ни с Румъния и добрата транспортна свързаност.

Скоро се очаква да започне да функционира и фериботна линия, която ще облекчи изключително натоварения трафик в посока от и към Румъния. Това е една стъпка, която бе започната от мои предшественици и сега благодарение на усилията на правителството ще бъде реализирана в най-скоро време“, заяви Станев. Той запозна представителите на чуждестранните мисии и с идеята за по-тясно сътрудничество в сферата на културата. Обмисля се провеждането на съвместни изложби, концерти и мероприятия, които да представят бита и традициите на съответната държава. В срещата участва и парламентарният секретар на Министерството на транспорта Синан Хебибов.

В срещата участваха Н. Пр. г-н Фредерик Морис, посланик на Кралство Белгия в София и съпругата му г-жа Лиди Морис; Н. Пр. г-жа Ингрид Кресел, посланик на Естония за България със седалище в Букурещ; Н. Пр. г-жа Джузепина Дзара, посланик на Италианската Република в България; Н. Пр. г-н Алехандро Поланко, посланик на Кралство Испания в България; г-жа Ивона Якушко-Дудка, която представлява едновременно и Посолството на Полша и Полския институт в България и г-жа Памела Качмарек, служител на Полския институт в България; г-н Каталин Радой, съветник с ранг на министър на Румъния в София; Ерик Черновиц, заместник-посланик и съветник на посланика на Унгария в България; Н. Пр. г-жа Флоранс Робин, посланик на Франция в България, заедно с г-жа Хелия Галсеран и г-жа Таня Шабу от френското посолство в България; Н. Пр. г-жа Мартина Фийни, посланик на Ирландия в България; Хубертус Клинк, ръководител на икономическия реферат на Посолството на Германия в София.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X