https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПенчо Милков: Тапата на "Дунав мост" е измерението на войната у нас

Пенчо Милков: Тапата на “Дунав мост” е измерението на войната у нас

Полицията прави повече е възможното – на крак са всички служители, включително и тези, които са почивка, каза кметът Пенчо Милков по повод блокирането на Русе заради тировете. От няколко дни преминаването по пътя Мартен – Русе и обратно и по бул. “България“ е невъзможно, особено сутрин и вечер.

Кметът обаче коментира, че има и добра новина – всеки момент започва строителството на буферния паркинг, чиито документи са за съгласуване с институциите.

Милков каза, че е във връзка с министрите и е информирал лично премиера за ситуацията. Той заяви, а по-късно бе потвърдено и от областния управител Анатоли Станев, че камионите се спират в цялата страна. Станев обаче коментира, че много често това става едва, след като има струпване на тирове в Русенско, предава Русе Медиа.

Според областния управител тапите се получават основно поради грубото погазване на правилата за движение от някои водачи, предимно чужденци. Чуждите граждани, е трудно да бъдат санкционирани, тъй като правата им следва да бъдат вменени на родния им език. Това е проблем и за Автомобилна администрация, която трябва да насочва почиващите към изчакване на паркингите, а не на опашката.

Все още не е ясно кога ще заработи и фериботната линия Русе – Гюргево. „Румънският терминал е въпрос изцяло на частна инициатива. Наблюдават се частични затруднения по отношение на електрификацията, продължава да се работи по драгирането на Дунав в подхода към терминала. Нито българската, нито румънската държава могат да влияят пряко върху частния собственик и неговите инвестиционни намерения“, поясни областният управител.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X