https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Земеделски експерт от Иваново с най-голям шанс да стане депутат от БСП

Земеделски експерт от Иваново с най-голям шанс да стане депутат от БСП

Ивалинка Цанкова ще бъде на втора позиция в листата на БСП Русе за предстоящите на 2 октомври извънредни парламентарни избори. Това стана ясно на провелия се днес областен съвет на партията.

Цанкова е експерт в сферата на земеделието и е общински председател на партията в Иваново. На изборите миналия юни тя беше на четвърто място в листата. На трета позиция е университетския преподавател и общински съветник Биляна Кирова. Четвъртото място е определено за гражданска квота и още не е ясно кой ще го заеме.

За водач на червената листа в Русе националното ръководство определи бившия земеделски министър Иван Иванов, който води и листата в Шумен.

След участието си в отминалото управление на страната БСП не е в кондиция, затова и очакванията на червените симпатизанти не са големи. Русе има шанс да има червен депутат от града, ако Иванов предпочете да влезе от Шумен. Предвид недобрите отношения на местната структура с лидера Нинова обаче, това е малко вероятно, предава Дарик.

Тревога буди и фактът, че с водач на листата в Шумен Иван Иванов и на трите избора миналата година, резултатът на БСП там е паднал с 50 %. През април за Столетницата са гласували 10 333 души, а през ноември едва 5 569.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X