https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023БСП - Русе иска Ивалинка Цанкова да е водач на листата

БСП – Русе иска Ивалинка Цанкова да е водач на листата

Ивалинка Цанкова бе избрана за водач листата на БСП – Русе за предстоящите парламентарни избори. Това стана на областен съвет на партията, който се проведе този следобед.

Цанкова е общински председател на партията в Иваново, както и общински съветник.

На второ място форумът подреди Биляна Кирова, следвана от Асен Ласонин. 4 –тото място е за представител от Ценово – Емил Божков. Пета е Нора Стоянова.

Това обаче не е окончателната подредба, защото водачите се определят от ръководството в София. Очаква се в петък имената им да бъдат обявени, предава Дарик.

На общинска конференция вчера номинации получи и Крум Зарков, който 4 пъти е водил листа в Русе, но той си направи отвод. Отвод си направи и областният председател Тодор Йорданов

Цанкова беше кандидат за народен представител и на последните избори, като тя отново бе харесана и предпочетена от местната структура, но националното ръководство тогава заложи на Иван Иванов, който водеше листа и в Шумен. Така Цанкова остана втора в листата.

Ивалинка Цанкова е завършила ВСИ –Пловдив, специалност агр. инж. „Полевъдство“ и Стопанска академия Свищов, специалност “Публична администрация”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X