https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОбщина Русе ще включва ползвателите на социални услуги в културния живот на...

Община Русе ще включва ползвателите на социални услуги в културния живот на града

В Община Русе се проведе работна среща между общинското ръководство, доставчиците на социални услуги, Регионална дирекция за социално подпомагане – Русе, Дирекция „Социално подпомагане“ и представители на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

„Чувството, че си полезен, е това, което ви мотивира всеки ден да вършите своите малки чудеса и да правите живота на толкова много хора по-добър“, обърна се към присъстващите кметът Пенчо Милков.

Обсъдени бяха управлението и функционирането на социалните услуги на територията на общината и прилагане на новите моменти в социалното законодателство – Наредбата за качество на социалните услуги, както и Наредбата за качество на социалните услуги, Наредба за стандартите за заплащане на труда на служителите, осъществяващи дейности по предоставяне на социални услуги, които се финансират от държавния бюджет и Наредбата за планирането на социалните услуги.

Тема на разговор станаха и организационните и иновативни моменти при предоставянето на социалните услуги. За да се осигури необходимата близост до гражданите в кварталите и всички населени места на Община Русе при предоставяне на Механизъм лична помощ и Асистентска подкрепа, са организирани изнесени работни места в различни квартали. Отчетена беше и необходимостта от човешки ресурс при предоставяне на социалните услуги.

Представителите на социалните услуги бяха насърчени от общинското ръководство да вземат активно участие в организирани от Общината тържества, сцени, на които да се изявяват деца, младежи и пълнолетни лица от социалните услуги.

Доброто сътрудничество между Община Русе и Русенския университет, и провеждането на студентските практики и стажове на студенти в социалните услуги също бяха обсъдени на срещата. В момента висшето учебно заведение реализира проект, който цели разработването на методики за мониторинг във връзка с приетата Наредба за качество на социалните услуги, която ще бъде подложена на дискусии и обсъждане.

Присъстващите бяха единодушни, че на територията на община Русе има добро междуинституционално взаимодействие и всички заедно работят за ефективното и качественото предоставяне на социалните услуги. Регулярните работни срещи са добра практика. Планира се и провеждането на обучения по актуални теми и проблеми от практиката.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X