https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниВетовоЕнергийният министър откри модерна производствена линия за преработка на каолин във Ветово

Енергийният министър откри модерна производствена линия за преработка на каолин във Ветово

Министърът на енергетиката Росен Христов откри днес модерна линия за преработка на каолин в завода на “Каолин” в град Ветово.

“С моето присъствие искам да подчертая колко е важно да имаме в страната инвеститори от този клас. Това е добър пример как чуждестранен инвеститор, доволен от своето съществуване тук, инвестира в увеличаване на мощностите, включително във внедряване на най-модерни технологии, инвестира и в дуален център за обучение”, каза министър Христов.

Той обясни, че дружеството е инвестирало и в диверсификация на горивото.

“Те имат възможност да заместят газа с алтернативни горива, което да осигурява непрекъснат процес на работа – това, което и други предприятия трябва да следват”, каза Христов.

Роберт Линдеманн-Берк – председател на Надзорния съвет на “Каолин”, заяви, че проектът е финализиран насред пандемията, което никак не е било лесно, предава БТА.

“Този проект е част от много подобрения, които бяха направени във фабриката във Ветово през последните години. На стотина метра от тук се строи и новият ни соларен парк. А в нашия център за дуално обучение вече повече от 100 ученици завършиха техническо образование през последните години”, каза Линдеманн-Берк.

Освен модерна линия за преработка на каолин, е изградена и нова ремонтна работилница. Инвестицията е на стойност 9 млн. евро.

Компанията, която е част от германски фамилен концерн, обезпечава пълна гама от индустриални минерали за производство на стъкло и керамика и е един от най-големите производители на шамот в Европа.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X