https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПолицията в Русе на крак заради старта на учебната година

Полицията в Русе на крак заради старта на учебната година

Служителите от отдел „Охранителна полиция“ в областната дирекция и районните управления в Русе, Бяла, Две могили, Ветово и Сливо поле са създали организация и реализират комплексни мерки за осигуряване на безопасна учебна година.

Полицаи, съвместно с инспектори от районните пожарни служби, извършиха охранителни обследвания на сградите на училищата и детските градини в областта. В поредица от работни срещи – с представители на РУО, общините, охранителни фирми и ръководствата на учебните заведения, служителите на ОДМВР-Русе съгласуваха механизмите за взаимодействие и начините за бърза връзка помежду им през новата учебна година.

Служители от сектор „Пътна полиция“ и районните управления извършиха огледи в районите на училищата и детските градини за проверка състоянието на сигнализацията и пътната маркировка, уличното осветление, предпазните огради и огражденията (парапети) за канализиране на пешеходните потоци, които не позволяват пресичане на уличните платна на нерегламентирани места, както и за обезопасеността на входовете на всички сгради.

Планирани са системни проверки за контрол по спазването на изискванията на Закона за закрила на детето, касаещи недопускане присъствието на малолетни и непълнолетни в питейни и увеселителни заведения, както и продажба на алкохол и тютюневи изделия на деца.

На 15 септември, в районите на детските градини и училищата, ще има полицейско присъствие, което да подпомогне безопасното придвижване на подрастващите и техните близки. То ще продължи с превантивна цел и в делничните дни на учебната година – в началото и в края на учебните часове.

Полицейските патрули имат задачи и по отношение на опазването на обществения ред в районите около учебните заведения, те ще следят за недопускането на престъпни посегателства и нарушения, в това число и за продажба на наркотици. Предприети са допълнителни оперативни и превантивни мерки срещу уличното наркоразпространение, продължават и специализираните полицейски операции, насочени срещу наркопрестъпността.

Стартира и традиционната АКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА „ДЕЦАТА ТРЪГВАТ НА УЧИЛИЩЕ! ДА ГИ ПАЗИМ НА ПЪТЯ!“, целяща осигуряване безопасността на движението на децата, учениците и техните близки в районите на детски градини и училища преди откриването и през учебната 2022/2023 г. Тя ще се проведе в периода септември – октомври 2022 г.

И през новата учебна година ще продължи практиката за провеждане на беседи по безопасност на движението с деца и ученици от всички възрастови групи.
Отдел „Охранителна полиция“ и сектор „Пътна полиция“-Русе имат готовност да подкрепят и участват в превантивни инициативи по пътна безопасност – организирани от училища и детски градини, фокусиращи вниманието върху спазването на правилата за движение.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X