https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Ива Митева: Част от таксите за преминаване на Дунав мост трябва да...

Ива Митева: Част от таксите за преминаване на Дунав мост трябва да остават в Русе

Част от приходите от събраните такси за преминаване на мостовото съоръжение над река Дунав в посока Русе-Гюргево трябва да се трансферират от Агенция пътна инфраструктура към Община Русе. Това заяви водачът на листата на “Има такъв народ” в Русе Ива Митева.

Смятам и ще отстоявам размерът да не бъде по-малък от 10 на сто от акумулираните приходи за преминаване на моста. Средствата трябва да се използват от общината за финансиране на дейностите по чл. 52 от Правилника за прилагане на Закона за пътищата”, категорична е тя.

Тя посочва и какъв е нормативният ред, по който трябва да се уреди постъпването на този приход в Община Русе.Редът е чрез допълнение в чл. 74 от Правилника за прилагане на Закона за пътищата от Министерския съвет по предложение на министъра на регионалното развитие и благоустройството. Таксите в момента са източник за финансиране на Агенция пътна инфраструктура и използването им не отговаря на натовареността на съоръженията в съответните населени места. С оглед по-голяма стабилност може да се обсъди и промяна в Закона за пътищата, като там се предвиди допълнение в чл. 44″, допълва Митева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X