https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСъветник зове русенци да преминават безплатно през "Дунав мост", а 30% от...

Съветник зове русенци да преминават безплатно през “Дунав мост”, а 30% от приходите да влизат в бюджета

Общинският съветник в Русе Дилян Саманджиев предлага автомобилите с русенска регистрация да преминават напълно безплатно “Дунав мост”, а 30% от таксите да се пренасочват към бюджета на Община Русе.

“Тази тема е изключително важна за русенци, защото години наред Русе е изложен на чудовищен пътен трафик и нито една стотинка не постъпва в общинският бюджет. Смятаме, че нашето начинание, поне малко, ще накара държавата да направи отстъпки за русенци. Ако има ефект от тази подписка, това ще даде ресурс на Община Русе, за да може да реагира с адекватни мерки и тези мерки да бъдат финансово обезпечени. По този начин от една страна Общината ще работи за проблема – ефективно и директно, а от друга страна и самата държава предполагам, че също”, смята Саманджиев.

“Винаги съм бил убеден, че Русе трябва да взема част от таксата и като цяло този финансов феодален модел от страна на София трябва да спре, преразпределението на публичния финансов ресурс трябва да се разпределя по – справедливо. Все пак от таксите в АПИ постъпват около 25 млн. лева и всичко отива в София. Подготовката, която направихме последните месеци, беше да изчистим някои юридически моменти, защото искахме да проведем Референдум, но съоръжението е от стратегическо значение (граница) и това няма как да стане и затова се насочихме към искания, подкрепени с петиция”, заявява още съветникът.

“Имам подкрепата на БСП – Русе след като проведох разговор с г-н Пламен Рашев. Първата ни стъпка в процеса на събиране на подписи ще започне с набиране на доброволци, информационна кампания и разговори с различни организации и фирми, за да можем да стигнем до по – голяма маса хора, втората е събирането на подписите, а третата е входирането на двете искания с петицията в Министерски съвет и в Президентството. Аз съм убеден, че начинанието се подкрепя от по-голямата част от русенци. Исканията имат своите мотиви, аргументи и най-вече логика, защото, меко казано е нечестно.

Интересувам се от тази тема вече няколко години и стигнах до заключението, че без да има активно мероприятие, няма никакъв шанс „Феодалите в София“ да чуят каквото и да е. Срещах и други гледни точки, които аз приемам, че може и всеки друг град ,които има някакво стратегическо значение (Видин, Варна, Бургас) да поискат и те част от таксите, които генерират да постъпват в техните общински бюджети. Аз съм им отговарял: А, защо не ? В края на краищата, аз съм общински съветник от Русе и защитавам само и единствено интереса на Русе.“, категоричен е Саманджиев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X