https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОбещаните 3,6 млн. лева за Операта в Русе се оказаха празни приказки

Обещаните 3,6 млн. лева за Операта в Русе се оказаха празни приказки

На 6 юли 2020 г пожар унищожи покрива на сградата на Операта в Русе. Не пострадаха хора, но щетите още тогава бяха оценени на милиони левове.

Покривът на сградата е почти готов. Керемидите са наредени, в момента се прави топлоизолацията. 15 от общо 40-те изгорели чиги също се подновяват.

Притеснението на директора на Операта Пламен Бейков е, че 3 600 000 лева са се оказали само обещание, което не е документирано, предаде БНР.

Музикантите чуха обещанията на двама министри – един служебен, който отново е на поста и един редовен, който вече не е на поста, че ще бъдат отпуснати тези средства. Оказало се, че в бюджета такава сума не е предвидена за русенския културен институт.

“Явно и обещанието, което беше прокламирано и от трибуната на Народното събрание, след това никой не се е погрижил то да се оформи в документи”, коментира Бейков.

Всичко, което досега е направено по сградата, е с финансиране от застраховката, която институцията е имала.

Сцената е абсолютно неизползваема, гримьорните също пострадаха от пожара, трябва нова озвучителна и осветителна техника…

Иначе още в петък вечерта на площада пред Операта публиката ще види шедьовъра на Жорж Бизе “Кармен”, а в събота преди обед – “Кантата за кафето” на Бах във фоайето на плачещата за ремонт сграда. Просто музикантите нямат дом, в който да поканят меломаните.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X