https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияЛюбомир Каримански: Аз първи повдигнах темата "Капитан Андреево"

Любомир Каримански: Аз първи повдигнах темата “Капитан Андреево”

Аз бях първият човек, който повдигна темата “Капитан Андреево” още на 30 септември 2021 г. в интервю за “Нова телевизия”, каза пред Би Ти Ви Любомир Каримански от “Има такъв народ”.

Той твърди още, че още тогава е имал разговор на четири очи с министъра на финансите Асен Василев, на когото е описал схемата. “Тогава той ме изслуша внимателно и нищо не направи”, подчерта Каримански.

Както е известно, “Продължаваме промяната” в лицето на заместник-министъра на земеделието Иван Христанов и началника на агенция по храните проф. Христо Даскалов, който е от “Демократична България”, промениха организацията на работата на ГКПП “Капитан Андреево” през май.

Тогава държавата започна да извършва фитосанитарния контрол вместо частната фирма “Евролаб 2011”. От “Продължаваме промяната” обвързаха спрялата подкрепа от “Има такъв народ” за правителството с разбитата корупционна схема на граничния пункт.

По повод коментара на Каримански Андрей Гюров от “Продължаваме промяната” каза, че няма как да коментира разговор на четири очи. Той допълни, че избирателите оценяват какво правят политиците, а не какво казват. “Ние бяхме единствените, които върнаха контрола на границата. Наши министри ходят с охрана на НСО”, допълни той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X