https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Стефан Янев пред Ruse.news: Готови сме с първите си законодателни инициативи

Стефан Янев пред Ruse.news: Готови сме с първите си законодателни инициативи

Това, което забелязвам в Русе, не е по-различно от това, което виждам и в цялата страна. Наблюдава се една апатия в хората, умора от изборите, но в същото време най-важното в тази кампания е да накараме хората да упражнят своето изконно право и да излязат да гласуват. Да гласуваме масово! Това заяви пред Ruse.news лидерът на “Български възход” и бивш министър-председател на България Стефан Янев.

“Представителността на властта зависи от нашия глас. Не казвам на хората за кого да гласуват, но да гласуват, защото това е важно, това определя бъдещето. Това казвам и на русенци, когато имам възможност”, допълни генерал Янев.

“Очевидно е, че живеем в свят, в който натрупаните проблеми няма как да бъдат решени с магическа пръчка, но трябва да се работи в посока тяхното решаване.  Когато бях министър-председател правителството взе няколко важни решения, които касаят Русе. Бяха отпуснати и средства за няколко проекта, сред които създаването на буферен паркинг”, каза председателят на “Български възход”.

Пред Ruse.news Янев уточни, че на тези избори “Български възход” се явява като коалиция, но още на 3 октомври ще започне изграждането и на самата партия.

“Като млада партия, която ще влезе в парламента, основните ни задачи ще бъдат свързани със законопроекти, които са били подготвяни преди време и ще се опитаме да ги промотираме отново. Например законопроектът за мълчаливото съгласие, който е бил подготвян през годините, но така и не е стигнал до пленарна зала. Има и други закони, които през годините са получили пренебрежително отношение, сред които Законът за публично-частното партньорство. Според нас е необходим, за да може икономиката да функционира нормално. Това са първоначалните точки, по които ще стартираме дейността си в 48-ия парламент”, заяви бившият премиер.

И допълни, че се надява не само на депутатски мандат в Русе, но в парламента “Български възход” да има представители от всички многомандатни избирателни райони в страната.

“Разчитаме на това, че сме попаднали на правилните хора, разчитаме на подкрепата към тях. В листите нямаме хора, които да са непознати в градовете си. Хората са местни във всичките ни листи в страната. На практика това трябва да говори на хората, че отношението ни е принципно към факта, че тяхното представителство трябва да бъде от хора, които познават, които са срещали в магазина, при разходка в парка, с които са работили заедно и имат определена история”, допълни Янев.

“Български възход” е №15 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X