https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРусе се включи в Европейската седмица на спорта

Русе се включи в Европейската седмица на спорта

За осма поредна година Министерството на младежта и спорта организира Европейска седмица на спорта #BeActive, която се осъществява съвместно с Община Русе и Ученическата спортна школа /УСШ/. В спортен комплекс „Ялта“ се включиха спортисти от над 20 русенски клуба, които демонстрираха своята дейност пред деца с интерес към спорта и техните родители.

„Русе е спортуващ град и има множество успешни спортисти, които ни карат да се гордеем 365 дни в годината, не само в Седмицата на спорта“, каза кметът Пенчо Милков, който откри празника.

Почетени бяха и някои от най-успешните русенски спортисти в момента. Иван Банчев, Божидар и Катерина Кисеви, Валентин Хасърджиев, Румен Върбанов, Димитър Димитров, Мартин Станчев и Сезен Белберова са донесли на града ни множество медали от световни, европейски и държавни първенства.

За настроението на присъстващите се погрижиха Екатерина Пенева от Детска вокална група „Слънце“ с ръководител д-р Наталия Константинова, формация за модерен балет „Мираж“ с хореограф Наталия Томова и Детско – юношески фолклорен ансамбъл „Зорница“ с хореографи Милена Михова и Добрин Райчев.

Най-големият спортен празник в Европа се провежда в периода 23 – 30 септември в градовете София, Панагюрище, Велико Търново, Русе и Троян и тази година е под мотото “Можем да го постигнем заедно – нека се опитаме да бъдем активни“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X