https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораВъпреки рокадите: Георги Стоилов се бетонира в "Свободна зона - Русе"

Въпреки рокадите: Георги Стоилов се бетонира в “Свободна зона – Русе”

За трети път се правят промени в ръководството на „Свободна зона – Русе“ от юни досега. Това става с решение на Съвета на директорите на Национална компания „Индустриални зони“ от 16 септември т.г., чийто принципал е Министерството на икономиката.

Бордът на директорите е намален от 7 на 5-членен. Изпълнителен директор остава бившият депутат от БСП Георги Стоилов, а Бордът на директорите се състои от трима членове – Илко Чамов, Валери Мартенски и Магдалена Иванова, и един председател – Станислав Младенов. Това потвърди за в. „Бряг“ Георги Стоилов. Освободени са Таско Ерменков и Александър Пеев.

Георги Стоилов поясни, че дружеството продължава инвестиционната си програма и предстои да кандидатства по европейски програми и по Плана за устойчивост и развитие. По негово време има финализирани преговори с двама инвеститори и се очаква подписването на още два инвестиционни договора. Започва и ремонт на базата, която е строена още деветдесетте години на миналия век, обясни изпълнителният директор на „Свободна зона-Русе“.

Припомняме, че първата рокада на ръководството бе направена по времето на Корнелия Нинова като министър на икономиката през май т.г. Последва спиране на вписването от Софийски градски съд. През юни т.г. с ново решение бордът се запази, но бе увеличен от трима на седем души. Така отпадна и производството пред съда, поради отмяна на решението. Тогава новите четирима членове станаха Георги Стоилов, Таско Ерменков, Станислав Младенов и Александър Пеев. След това, по време на служебното правителство, от Министерството на икономиката и индустрията обявиха, че четиримата членове на борда на директорите на „Свободна зона“ в Русе са били назначени без конкурс.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X