https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРусенският университет домакинства четири старта по спортно ориентиране

Русенският университет домакинства четири старта по спортно ориентиране

Община Русе, Спортен клуб „Компас-крос“ и Русенският университет бяха домакини на четири старта по спортно ориентиране – 48-ото издание на Купа „Русе“ и три старта в рамките на Държавното първенство по спортно ориентиране за всички възрастови групи. Състезанията се проведоха от 22 до 25 септември на територията на град Русе, територията на Природен парк „Русенски Лом“ край село Нисово, Лесопарк „Липник“ край село Николово и Спортния комплекс на Русенския университет и прилежащата му градска територия. В състезанията участваха 634 състезатели от 40 клуба от страната и участници от Румъния и Япония.

Първият старт бе надпреварата в 48-то издание на Купа „Русе“. При мъжете купата отиде в ръцете на представителя на Япония Ватару Тамагаучи, а при жените първото място зае Десислава Бахчеванова от Спортен клуб „Компас-крос“.

Началото на Държавното първенство по спортно ориентиране бе дадено на 23 септември със старта в класическата дистанция. Състезанието се проведе на територията на Природен парк „Русенски Лом“ край село Нисово. В тази трудна дисциплина на много високо ниво се представиха състезателите от нашия град – със сребърни медали в своите възрастови групи се окичиха Емануела Стоянова, Рая Асенова, Яна Пенева и Стефан Димитров, а Десислава Бахчеванова завоюва бронзовото отличие.

В съботния ден, в Лесопарк „Липник“, се състоя надпреварата в щафетното бягане. Представителите от спортните клубове от нашия град отново се представиха на много високо ниво. Златните и сребърните медали завоюваха отборите на девойките старша възраст от спортните клубове „Компас-крос“ и „Истрос“, а момчетата старша възраст от Спортен клуб „Компас-крос“ спечелиха бронзовите медали.

Последният старт от Държавното първенство по спортно ориентиране – спринтовата дисциплина – се проведе на Спортния комплекс на Русенския университет и прилежащата му градска територия. Златни медали в дисциплината, в своите възрастови групи, завоюваха представителките на Спортния клуб „Истрос” Рая Асенова и Емануела Стоянова, със сребърно отличие се окичи Стефан Димитров от Спортен клуб „Компас-крос“, а бронзови медали спечелиха Галин Ганев и Десислава Бахчеванова, състезатели от същия клуб.

Победителите и всички участници в Държавното първенство по спортно ориентиране бяха поздравени от проф. д-р Атанас Георгиев, почетен председател на Федерацията по спортно ориентиране в България и Костадин Новаков, председател на Федерацията. Приветствие от името на ректора на Русенския университет – академик Христо Белоев към спортистите и техните треньори и ръководители поднесе ръководителят на Университетския спортен център – проф. д-р Борислав Ангелов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X