https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораТаско Ерменков изхвърча от ръководството на Свободна зона - Русе

Таско Ерменков изхвърча от ръководството на Свободна зона – Русе

Нова промяна в ръководството на Свободна зона – Русе ще стане факт всеки момент. В Търговския регистър вече са подадени документите за вписване на промяна в обстоятелствата, с които от държавното дружество си отиват двама от назначените преди три месеца членове на Съвета на директорите – бившият депутат Таско Ерменков и Александър Пеев.

Промяната идва след заседание на Съвета на директорите на Национална компания „Индустриални зони“, чийто принципал е Министерството на икономиката, състояло се на 16 септември. Едно от решенията е да бъде намален броят на членовете на Съвета на директорите на Свободна зона – Русе от 7 на 5 души, от които трима представители на държавата и двама независими членове. Със същото решение се освобождават Таско Ерменков и Александър Пеев и се прекратяват сключените от тях договори за възлагане на управлението на Свободна зона-Русе, предава Русе медиа.

Така в ръководството на дружеството в Русе остават изпълнителният директор Георги Стоилов и членовете на Съвета на директорите Илко Чамов, Валери Андреев, Магдалена Иванова и Станислав Младенов.

Свободна зона – Русе през последните месеци бе обект на внимание от страна на министрите на икономиката – Корнелия Нинова от редовното правителство и Никола Стоянов от служебния кабинет. По времето на Нинова бе направен опит за цялостна подмяна на борда на Свободна зона – Русе с нови хора, които не са минали през конкурс, но в крайна сметка бе взето соломоновото решение броят на членовете на борда да се увеличи от 3 на 7 души и така в него да влязат и всички – и старите, и новите. В резултат в ръководството бяха назначени допълнително Георги Стоилов за изп.директор, Таско Ерменков, Станислав Младенов и Александър Пеев.

Служебният министър Никола Стоянов на свой ред коментира, че Свободна зона – Русе е едно от многото държавни дружества, където има назначени хора без конкурс. Той заяви малко след встъпването си в длъжност, че всяко едно назначение, направено от предшественика му Корнелия Нинова, ще бъде разгледано, като по всеки случай ще се подхожда индивидуално в зависимост от експертизата, която има назначеният. Дали това е направено или не, официална информация от министерството няма, но кадровите промени в ръководството на Свободна зона-Русе са налице.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X