https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПожар избухна в Средношколското общежитие в Русе

Пожар избухна в Средношколското общежитие в Русе

ожар избухна в Средношколското общежитие в Русе. Сигналът е бил подаден малко след 16:00 часа. Веднага са евакуирани учениците, които са били в сградата. Изпратени са изпратени два екипа на пожарната, както и полицейски патрули, които да отцепят района. Заедно с тях на място бяха началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева и директорът на общинска дирекция „Обществен ред и сигурност“ Георги Игнатов. За щастие няма пострадали хора.

По първоначална информация огънят е тръгнал от стая на третия етаж, където са живеели две момчета на 14-годишна възраст. Те са ученици в Спортното училище и тренират борба при треньора Сава Семков. Когато е възникнал пожарът, те не са били в стаята, а на тренировка. Според пожарникарите при извършения оглед огънят е тръгнал от едното легло. Момчетата са обяснили, че там е имало включени батерия и зарядно за телефон. Вероятно едно от устройствата е предизвикало пожара, който е обхванал леглото и цялата стая. Изгорял им е багажът, помещението не става за обитаване.

В общежитието са настанени ученици, които учат в различни училища и са от други населени места. Евакуирани са били около 20 души, предаде Русе медиа.

Междувременно се е наложило да бъде извикан екип на Спешна помощ, тъй като един от възпитателите, намиращ се в общежитието в момента на инцидента, е изпаднал в шок. Той е откаран за преглед в болница.

Огънят е потушен за около час от пожарникарите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X