https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОбщина Русе ще възстанови щетите от пожара на Средношколското общежитие

Община Русе ще възстанови щетите от пожара на Средношколското общежитие

Община Русе започва възстановяване на щетите от пожара, който вчера горя в Центъра за подкрепа и личностно развитие – Общежитие за средношколци – Русе. Днес кметът Пенчо Милков отиде лично да се запознае с обстановката в сградата.

Пожарът е възникнал около 15 ч. в една от стаите на третия етаж, като вероятна причина е зарядно устройство, останало в контакта. За щастие, по това време момчетата, които са обитавали стаята, са били на тренировка. Унищожена е изцяло мебелировката й, а санитарното помещение, подовата настилка и дограмата на прозорците са силно обгорени. Пожарът е причинил и спукване на ВиК тръби. Последвало е наводняване и на долните етажи, което е засегнало подовите настилки на стаите.

В момента засегнатите части на сградата се разчистват и обезопасяват. Предстои да бъде пресметната стойността на нанесените материални щети.

Всички деца, които обитават общежитието, са освободени от училищни занимания и изпратени по домовете им до следващата седмица. Община Русе ще извърши строително – ремонтни дейности, за да може опожарената стая да стане отново годна за обитаване. Ще бъдат направени и количествено – стойностни сметки, за да се определи необходимият бюджет за ремонт на съществуващата материална база на общежитието, която ще включва подмяна на дограмата с нова енергоефективна и смяна на подовите настилки.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X