https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Драма в БСП и ДБ: Все още не са ясни русенските им...

Драма в БСП и ДБ: Все още не са ясни русенските им депутати

“БСП за България” и “Демократична България” успяха да спечелят по един депутатски мандат от Русе. Въпреки това все още не е ясно кои ще бъдат техните представители, защото и двамата първенци на листи са водачи в два избирателни района.

Водачът на БСП Иван Иванов по чудо има възможност да влезе и от Русе, и от родния си Шумен, където иначе и на двете места партията губи подкрепа. Ако той избере да влезе от Шумен, то русенската организация на БСП най-накрая ще си отдъхне, защото ще има истински местен депутат, а не парашутист.

Втора в листата е Ивалинка Цанкова, която е председател на партията и общински съветник в Иваново. Ruse.news научи, че имената на депутатите на БСП ще станат ясни в събота, когато ще заседава Националният съвет на столетницата.

Подобна е ситуацията и при “Демократична България”. Надежда Йорданова води листите в Русе и в 23-и МИР София. Бившият правосъден министър е от квотата на “Да, България”, чието ръководство ще заседава в сряда. Тогава ще стане ясно тя откъде ще влезе в Народното събрание.

Втори в русенската листа е Иван Станев, който е от квотата на ДСБ, но той няма шанс за парламента, тъй като е изместен по преференции от екоактивиста Иван Белчев. Тъй като и Белчев е от квотата на “Да, България” е по-вероятно Йорданова да влезе от София, за да отстъпи мястото в Русе на съпартиеца си.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X