https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактора"Демократична България" остана единствената неизвестна в Русе

“Демократична България” остана единствената неизвестна в Русе

Пет дни след изборите все още не е ясно кой ще бъде русенският депутат от “Демократична България”. Към този момент никой не знае от кой избирателен район ще реши да влезе Надежда Йорданова. Бившият правосъден министър водеше листите в Русе и в 23-и МИР София.

В Русе листата бе пренаредена и на второ място се класира екоактивистът Иван Белчев. Надеждите на местните структури на партиите в коалицията е Русе отново да има местен представител.

Белчев е от квотата на “Да, България”, от която е и Надежда Йорданова и е нормално тя да избере да влезе от София, за да може партията на Христо Иванов да има повече представители.

Проблемът за Белчев се оказва листата в 23-и МИР, която също е пренаредена. Там на втора позиция се класира бившият министър на електронното управление Божидар Божанов, който също е от “Да, България”.

Дали ръководството на партията ще предпочете местния екоактивист, запознат до болка с проблемите на русенци или ще изпрати бившия си министър в парламентарната група, остава загадка.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X