https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКостадинов свика пресконференция на "Възраждане", тръгна си ядосан

Костадинов свика пресконференция на “Възраждане”, тръгна си ядосан

Ръководството на “Възраждане” щеше да дава пресконференция след изборите на 2 октомври. Преди началото на пресконференцията лидерът на партията Костадин Костадинов обяви, че от партията не са изпратили покани до медии, които, по неговите думи, се финансират от чужди фондации и американското посолство, и помоли представителите на “Дневник”, “Капитал”, “Медиапул” и “Клуб Z”, да напуснат. В противен случай обяви, че пресконференцията няма да започне, предава БНТ.

Костадин Костадинов помоли за съдействие служители на БТА за изгонването на журналистите, тъй като партията е наела пресклуба на Българска телеграфна агенция за пресконференцията си. След като това не се случи, той прекрати пресконференцията.

Преди минути той говори пред журналисти от всички медии отвън.

Снимка: БГНЕС

“Единственият мандат, който ще подкрепим, е мандатът на “Възраждане”. Ние сме готови със свой кабинет и ще го представим, ако президентът връчи на “Възраждане” третия мандат. Най-вероятно отиваме на нови избори.”, заяви той.

Опитите за съставяне на кабинет в рамките на първия мандат Костадинов определи така:

“Това правителство се формира от американското посолство в момента и една част от медиите, които са тук, работят в тази посока. Това правителство, което се готви, евроатлантическо, целта му е да вкара България във войната.”

Според него всяка медия, получаваща финансиране от чужда държава, трябва да получи статут на чуждестранен агент, подобно на статута на руската RT в САЩ.

От партията ще инициират преговорен екип в 48-ото Народно събрание относно влизането на България в еврозоната. От “Възраждане” са категорично против присъединяването ни към еврозоната и настояват въпросът да се реши с референдум.

Според него искането за ускорено присъединяване на Украйна към НАТО противоречи на правилата на самия Алианс, защото на територията и има нерешен военен конфликт.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X