https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКостадинов вече е готов да преговаря с ГЕРБ, но нямал покана

Костадинов вече е готов да преговаря с ГЕРБ, но нямал покана

Костадин Костадинов обясни, че има вариант да говори с ГЕРБ за кабинет с първия мандат,с което поднесе изненада. Веднага след това обаче постави няколко неизпълними условия от страна на “Възраждане”.

“Възраждане” е готова да разговаря с ГЕРБ за съставянето на редовно правителство. Това съобщи лидерът на партията Костадин Костадинов, но обясни, че все още партията нямала покана за такава среща. Изявлението му в кулоарите на парламента дойде след края на първия разговор между ГЕРБ и ПП в Зала “Запад на Народното събрание.

Той определи срещата им като нормална и мотивира готовността си с аргумента, че ГЕРБ са уважили поканата им за разговор по отношение на влизането на България в еврозоната, макар да не са подкрепили тяхната позиция в пленарната зала.

Костадинов обаче уточни, че не вижда допирни точки между позициите на “Възраждане” и ГЕРБ. И изброи кои са важните въпроси, които в момента вълнуват българското общество, но двете политически сили са на диаметрално противоположно мнеание.

Лидерът на “Възраждане” уточни, че имат няколко условия, за да подкрепят правителство с първия мандат – референдум за членството на България в еврозоната; да не се купуват нови “хартиени самолети” от САЩ;; да не се предоставя въоръжение и каквато и да било подкрепа за украинския режим; България да започне действия за поетапно предоговаряне на членството си в ЕС. И подчерта, че нито едно от тези неща не среща разбиране.

По повод утрешните консултации при президента Румен Радев, на които “Възраждане” е поканена Костадинов заяви, че ще поставят въпроса за провеждането на референдум за еврото ще бъде поставен и пред държавния глава. Ако той откаже, за целта ще съдадат инициативен комитет и ще започнат да събират подписи.

На съпрос на “Стандарт” дали ще поискат от Радев да наложи вето върху връщането на хартиената бюлетина, тъй като той и лидерът на “Възраждане” са привърженици на чистия машинен вот Костадинов отговори, че това е добра идея и най-вероятно ще го направят. Но в такъв случай той би трябвало да наложи вето и на решението за даване на оръжие за Украйна, и за членството на България в еврозоната. Но това решава единствено президентът и той е скептичен, че ще го направи и за връщането на хартиената бюлетина.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X