https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораМинистър Шишков шокира: Русе остана без обещаните 7,8 млн.лв. за ремонт на...

Министър Шишков шокира: Русе остана без обещаните 7,8 млн.лв. за ремонт на улици

Община Русе остана без обещаните от държавата 7,8 милиона лева за ремонт на улици, за които преди два месеца кметът Пенчо Милков съобщи на пресконференция.

Средствата бяха обещани официално от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) по време на редовното правителство, като те трябваше да се използват за цялостно асфалтиране на улици, по които ВиК е оправила само разкопаната по проект траншея.

Първоначално община Русе бе поискала 17 милиона лева, но от МРРБ обявиха, че ще бъдат дадени само 7,8 млн. лева.

В списъка с проекти, който днес бе качен на сайта на регионалното министерство, община Русе обаче липсва. В интервю пред Медиапул днес служебният министър Иван Шишков обяснява как ще се отпускат заделените 406 млн. лв. от бюджета и говори конкретно за Русе, предава Русе Медиа.

„Със сдружението на общините направихме ясен алгоритъм за получаване на средствата и би трябвало всички общини да са доволни. Всяка една има одобрен проект, с изключение на Карлово, където са два заради щетите от наводнението. Около 30-ина общини няма да получат средства. Това става, защото не са представили необходимите документи. Бях изключително изненадан, че сред тях е община Русе. Най-честата трудност пред общините бе представянето на разрешение за строеж. Имаше общини, които представяха презаверено разрешително за строителство по три, четири пъти, което е недопустимо“, казва Иван Шишков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X