https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЗаместник-посланикът на Израел с лекция в Русенския университет

Заместник-посланикът на Израел с лекция в Русенския университет

Заместник-посланикът на Израел – Н.Пр. Наама Леви посети днес Русенския университет. Тя проведе среща с ректорското ръководство, в лицето на заместник – ректорите – проф. д-р Пламен Кангалов и доц. д-р Десислава Атанасова. Те представиха силното международно присъствие на Русенския университет, както и разнообразните му научни направления.

Преди да изнесе лекция пред студенти и преподаватели, Н.Пр. Леви, разгледа част от модерната материална база на университета, като с особен интерес се запозна с възможностите на високотехнологичната „Зала на бъдещето“, където се провежда обучение на студенти и докторанти.

Въпросите, които тя постави бяха свързани с изучаването на „Компютърни науки“ в Русенския университет, с което беше свързана и темата на лекцията, която изнесе пред студенти и преподаватели в зала 2 на Канев център.

Темата на лекцията на Н.Пр. Наама Леви беше „Израел като стартъп нация“. Аудиторията чу вдъхновяващ разказ за седемдесет и четири годишната история на държавата Израел и факторите, които стоят зад успеха й, като високотехнологична и процъфтяваща нация, привлякла множество световни компании в областта на иновациите.

Младите хора бяха окуражени да мислят нестандартно, да търсят сами решения на предизвикателствата, които съпътстват днешното съвремие.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X