https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБойко Борисов: Коалиция с ПП не може да се прави

Бойко Борисов: Коалиция с ПП не може да се прави

“Кирил Петков е последният, който може да говори за прозрачност. Той пазаруваше депутатите на ИТН, непрозрачно без камери”, заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов в Пловдив.

“Видно е, че с тях (“Продължаваме промяната” – б.р.) коалиция не може да се прави. За мен беше важно двата съюза, в които членуваме – Европейският и Атлантическият да бъдат обезпечени със закони, за да не се изкриви тази линия”, добави Борисов.

По думите му народът иска правителство, ГЕРБ също. Той каза, че е оптимист за това, че ще има правителство.

ГЕРБ настоява за Консултативен съвет при президента

“Трябва търпеливо да видим в кой мандат ще се случи. Разбрах, че най-глупавият ми приятел в службите, с който съм работил, бил казал: ГЕРБ да ни подкрепят без да влизат в правителство, това е действително глупаво. Ние, ако ги подкрепим, после можем да ги свалим”, добави Борисов.

Борисов обясни, че настоява да се направи Консултативен съвет при президента, за да се види коя партия би подкрепила друга в даден момент.

“Ние ще започнем разговори с всички партии. Аз съм обеден, че най-лошото е служебно правителство без парламент по време на подготовка за Трета световна война или истински риск от ядрена авария”, добави той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X