https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЕто защо Корнелия наказа Русе и структурата на БСП няма депутат

Ето защо Корнелия наказа Русе и структурата на БСП няма депутат

Мина повече от месец от последните извънредни парламентарни избори. Те излъчиха отново осем народни представители. БСП по чудо спечели мандат, но в парламента така и не влезе местен народен избраник, а парашутистът Иван Иванов.

Иванов е родом от Шумен, откъдето трябваше да влезе и в 48-ия парламент. Коалицията спечели мандат и там, но изненадващо той избра да бъде народен представител от Русе и така попречи на втората – Ивалинка Цанкова да влезе в парламента.

Как и защо структурата на БСП в Шумен има двама депутати, а тази в Русе беше наказана?

Оказа се, че броени дни преди да бъдат обявени имената на депутатите от парламентарната група на БСП в 48-ото НС от местната организация на партията в Русе са внесли в деловодството на “Позитано” 20 предложения за промени в Устава на партията, научи Ruse.news.

Чрез тях те са искали да попречат на Корнелия Нинова да продължи да бъде избирана за председател на социалистите.

Този тактически безумен ход вбесил червената лидерка, която моментално взела решение да накаже русенската структура на БСП, като ги остави без човек в парламента.

Днес Корнелия Нинова пристига в Русе, за да потуши страстите и да се опита да подготви структурата за евентуалните нови предсрочни парламентарни избори, както и за местните. Русе е сред малкото градове, в които партията има кмет.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X