https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРусенци потресени от убийството на Ирина и малката й дъщеря в Испания

Русенци потресени от убийството на Ирина и малката й дъщеря в Испания

Жертвата на жестокото престъпление е от Русе и всяка година се е прибирала в родния си град с детето си, за да се види с близки и приятели. Нейни познати не могат да повярват, че Ирина и малката Мария са убити, и то от собствения им съпруг и баща Галин Стоянов.

Младата жена, която стана жертва на съпруга си, е възнамерявала да се раздели с него, твърдят хора от нейното обкръжение. Предполага се, че това решение е предизвикало 39-годишния българин Галин да заколи Ирина и дъщеря им Мария.

Трагедията се е разиграла в неделя, когато в дома са били открити телата на майката и детето. Испанските медии разказват, че в неделя вечерта мъжът съобщил на няколко свои приятели чрез WhatsApp, че е нападнал съпругата си и ще посегне на живота си. След това няколко от тях отиват в до дома им и когато никой не отваря вратата, решават да се обадят на Националната полиция.

Когато пристигат, органите на реда откриват безжизнените тела на жената и момичето с множество прободни рани в областта на шията и гърдите. Там полицаите намират и мъжа, който е предполагаемият извършител на двойното убийство. Той е направил опит за самоубийство, като се е намушкал с нож в гърдите и краката. Откаран е в болница под постоянно полицейско наблюдение.

Галин Стоянов е работил в автосервиз. Неотдавна е заминал за родината си заради заболелия си баща. Той е отсъствал от Испания около два месеца и се е върнал у дома миналата седмица.

През последните три-четири дни Ирина, която се занимавала с маникюр, била дистанцирана и не е общувала с никого от постоянните си приятели. „Ирина беше много добър човек и не можем да разберем какво се е случило“, казва един от нейните познати, цитиран от Русе Медиа.

Миналата седмица Ирина признава на близка приятелка, че се разделя със съпруга си. За последен път Ирина, Галин и детето са били видени заедно миналата събота. В нощта на двойното убийство никой от съседите не е чул нищо необичайно в блока, в който семейството е живяло повече от седем години.

Тридневен официален траур и преустановяване на всички официални и политически дейности през следващите три дни е обявен в град Мостолес заради трагедията. Знамената в общината ще бъдат спуснати наполовина.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X