https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДонев атакува депутатите: Сочат с пръст служебното правителство, вместо да си вършат...

Донев атакува депутатите: Сочат с пръст служебното правителство, вместо да си вършат работата

Съболезнования към близките, приятелите и колегите на младши инспектор Петър Бъчваров. Българската държава ще направи необходимото, за да защити паметта на Петър и животите на българските мъже и жени, охраняващи нашата граница. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев на днешното заседание на Министерски съвет.

„Убийството на границата задейства лавина от версии, предположения, коментари, обвинения и прехвърляне на отговорност. Служебното правителство носи своята отговорност за разрешаване на нерешените кризи вече почти 100 дни. Толкова време мина от втори август – припомням, че обикновено 100 дни е време, което едно редовно правителство има привилегията да разполага с кредит на доверие. Служебното правителство нямаше това време даже и 100 секунди“, каза още той.

Според него политическите изказвания за причините, довели до убийството на границата, смущават с безпаметност: „Да сочиш с пръст служебното правителство, за да отклоняваш вниманието от основната задача – съставяне на правителство и приемане на неотложните закони, е неуважение към българските граждани.“

„Когато говорим за сигурността на българската граница, всъщност говорим за националната сигурност и суверенитет на българската държава. Всяка неточна дума срещу границата ни е изстрел срещу авторитета на България“, допълни Донев.

Служебните министри почетоха паметта на загиналия полицай с едноминутно мълчание в края на своето изявление.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X