https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРусенският депутат Рена Стефанова: Подкрепа за кабинет съвместно с ГЕРБ не бихме...

Русенският депутат Рена Стефанова: Подкрепа за кабинет съвместно с ГЕРБ не бихме търсили

Подкрепа за кабинет, в който ние да участваме съвместно с ГЕРБ, не бихме търсили. Спекулации относно това са несериозни. Трябва да има една политическа сила, която да поеме отговорността за стабилно мнозинство, заяви пред БНТ Рена Стефанова от “Продължаваме промяната”,

По думите ѝ трябва да бъде внесен бюджет, който да бъде приет от настоящото Народно събрание. Недопустимо е да се говори за удължаване на бюджета, подчерта Рена Стефанова.

“Не става дума за безпринципна диалогичност. Ние казваме – “ще ви подкрепим, ако правите това”. Това не е тематично мнозинство. Няма рязка промяна на отношенията ни с БСП. Вероятно, ако вторият мандат стигне до нас, ще говорим с БСП”, допълни Рена Стефанова.

Тя коментира и трагедията със загиналия граничен полицай на границата ни с Турция, като отбеляза, че случаят не трябва да става повод за популистки изказвания.

“Необходими са законодателни промени. В системата на МВР вместо да се надгражда се върви в обратна посока”, каза още Рена Стефанова и отбеляза, че няма разцепление в “Продължаваме промяната”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X