https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияХристо Иванов: Кабинет с третия мандат може да повтори формулата "Беров"

Христо Иванов: Кабинет с третия мандат може да повтори формулата “Беров”

Не сме обсъждали третия мандат, защото той има прекалено много “ако” и нямаме още политическа позиция. Но в третия мандат има много сериозен риск да видим повторение на формулата “Беров” – един мандатоносител, неясно кой стои зад кабинета и кой носи отговорност, кой реално управлява влиянието върху него.

Това коментира съпредседателят на ДБ Христо Иванов в кулоарите на парламента. Той напомни, че формулата на кабинета “Беров” бе – мандат на ДПС, експерти и програмата на СДС. Правителството, начело с Любен Беров, управлява страната от края на 1992 г. до есента на 1994 г.

Така че има много начини да се маскира реалната същност на едно управление и когато разсъждаваме върху третия мандат, наистина трябва да сме много чувствителни, каза Иванов.

Първият мандат не е опция за ДБ, ние не можем да подкрепим мандат на ГЕРБ, каза отново Иванов.

И повтори позицията си, че трябва да се положи сериозно усилие вторият мандат да бъде реализиран. Ще поканим “Продължаваме промяната” за по-сериозен и задълбочен разговор, защото смятаме, че това е реалистичният сценарий. Но ПП са тези, които трябва да решат каква да е формулата и какво смятат за възможно или не, отговори Иванов на въпрос дали вижда във втория мандат подкрепа от ГЕРБ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X