https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДепутатите едва не се сбиха заради "Мариците"

Депутатите едва не се сбиха заради “Мариците”

Напрежението в първия пленарен ден от новата седмица за депутатите ескалира чувствително и заради разразилия се от вчера спор за бъдещето на въглищните централи у нас народните избраници едва не стигнаха до бой. Безредиците в пленарната зала наложиха прекъсване на заседанието от председателя Вежди Рашидов.

А на трибуната, готови да си раздадат шамари, се оказаха и депутати от “Възраждане”, и от БСП, и от Демократична България.

До ситуацията се стигна след декларация от ПГ на “Възраждане”, в която националистите твърдят, че предишният кабинет на Кирил Петков действително е обещал на ЕК затваряне на “Мариците” до 2026 г., както и че ” началниците” и на Продължаваме промяната, и на ДБ, и на БСП, и на (изпадналата от парламентарно представителство – б.р.) Има такъв народ, като част от предишната четворна коалиция, била Европейската комисия.

Това извади от релси депутата от БСП Драгомир Стойнев. Бившият икономически министър цитира дословно точно договорките, които предишният кабинет е постигнал с Брюксел. И прочете от трибуната пасажът, касаещ централите, според който не се налага затварянето им в нито един период, а още по-малко изваждането им от експлоатация във връзка с изпълнението на българския План за възстановяване и устойчивост.

Вчера до остър конфликт стигнаха експремиерът Кирил Петков и депутатите от ГЕРБ Теменужка Петкова и Жечо Станков, но в кулоарите на Народното събрание, тъкмо по тази тема.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X