https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДрагомир Драганов: Общината трябва да даде Летище Русе на държавата, за да...

Драгомир Драганов: Общината трябва да даде Летище Русе на държавата, за да заработи

За да заработи Летище Русе, най-добре е собствеността му отново да стане държавна, тъй като в момента няма как държавен оператор да вземе общинско летище. Това заяви на пресконференция народният представител от ГЕРБ-СДС  Драгомир Драганов.

Той е разговарял по въпроса с бившия министър на транспорта и зам.-председател на парламента Росен Желязков и според него, за да започне най-после летището да функционира, най-разумно е Общинският съвет в Русе да вземе решение собствеността от общинска да премине в държавна.

Драгомир Драганов е обсъждал с Росен Желязков и ситуацията с опашките от тирове на Дунав мост. Б

ившият транспортен министър е коментирал, че има много паркинги за камиони в Русе и край Бяла, които не се ползват от водачите на тирове. Вместо това те се редят по пътното платно, тъй като няма отделна лента, където да изчакват, и създават напрежение за останалите превозни средства.

Драгомир Драганов ще постави и въпроса с готовността на румънската страна за пускане на ферибота Русе-Гюргево, предава Русе медиа.

Той коментира, че липсата на редовно правителство и на бюджет, в който да бъдат заложени средства за различни инфраструктурни проекти – като изграждането на магистралата Русе – Велико Търново например, бави реализацията им.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X