https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияСкандал в парламента заради Шенген

Скандал в парламента заради Шенген

Освен Нидерландия, и Австрия официално каза “не” на България и Румъния за присъединяването към Шенген. У нас темата предизвика скандал в парламента – политическите партии се скараха кой носи вина за шамара от Европа.

“Те ни казаха много ясно: “Изпълнители сте техническите изисквания. Искаме ви с нас. Обаче имате проблем с корупцията и върховенството на закона”. Не можеш да се сърдиш на някого, че не ти вярва”, каза от парламентарната трибуна Даниел Лорер от ПП.

От БСП реагираха остро към бившите си коалиционни партньори.

“Да напомняте на ПП, че когато българският парламент разглеждаше декларацията за Шенген, когато беше подкрепена от всички, колегите от ПП напуснаха залата. И сега след дъжд качулка – сетили се да четат декларация”, каза Георги Свиленски от БСП.

Председателят на парламента Вежди Рашидов опита да успокои страстите.

“3 години ние се самобичуваме, говорейки за корупция. Лично аз смятам, че България изпълни всички критерии”, заяви председателят на НС Вежди Рашидов.

След тази равносметка ГЕРБ директно обвиниха Кирил Петков за невлизането ни в Шенген. “Продължаваме Промяната” не им останаха длъжни.

“Един от проблемите е, че вие сринахте доверието в България. Вашият премиер се държа неадекватно в продължение на 7-8 месеца и България заприлича на Кирил Петков, а тогава никой не ѝ вярва”, коментира и Тома Биков от ГЕРБ.

“На всички е ясно, че в Шенген не ни пускат заради Борисов и неговата политика през последните 12 години”, заяви Настимир Ананиев от ПП.

“Продължаваме Промяната” настояха служебният премиер Гълъб Донев да бъде изслушан от народните представители заради Шенген, но искането не беше уважено.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X