https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияЯнев за Украйна: Има заявка за война, предстои да видим кога и...

Янев за Украйна: Има заявка за война, предстои да видим кога и дали ще започне

„Специалната военна операция стигна до момент, в който Русия обяви частична мобилизация. Това е ключовият момент между операция и война – даде се заявка за война. Дали и кога ще започне тази война и нейната ескалация – предстои да видим“. Така лидерът на „Български възход“ Стефан Янев коментира войната в Украйна. Той и партията му смениха позицията си за изпращане на военна-техническа подкрепа на Киев и гласува „за“.

„Различията в позицията съответстват на обстановката на място“, смята Янев. Той е категоричен, че Русия е агресор.

На въпрос дали европейските държави ще могат да предоставят още оръжия на Украйна, Стефан Янев коментира, че това е обект на спекулации.

„България изпраща помощ навреме. Разликата е между специална военна операция и война“, каза още лидерът на „Български възход“.

Относно скандалите в НС за посещението на военния ни министър в Украйна, Янев коментира, че става въпрос за различие относно функционирането на служебното правителство.

Опитите за съставяне на кабинет

„Вторият мандат още не е дошъл, да видим кой докъде е готов да стигне и с какви компромиси“, каза Янев по повод предстоящите разговори с „Продължаваме промяната“.

Той уточни, че писмото от академик Николай Денков е пристигнало и предстои „Български възход“ да го обсъди, за да вземе решение ще се яви ли на срещата с ПП.

„Разковничето е в екипната работа и от това зависи какъв ще бъде целия кабинет“, смята Янев.

На въпрос какъв политически лидер иска да види в своя отбор, ако третият мандат отиде при „Български възход“, Янев коментира, че „отборът не зависи от звездата“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X