https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораМинистър Демерджиев награди директора на Гранична полиция в Русе

Министър Демерджиев награди директора на Гранична полиция в Русе

Днес се навършват 135 години от обнародването на първия у нас Закон за пограничната стража. По този повод на Паметника на загиналите при изпълнение на служебния им дълг полицаи в градинката при църквата „Св. Седмочисленици“ беше извършена тържествена церемония с участието на представителния духов оркестър на МВР. На нея присъстваха главният секретар, заместник-министри, директори на главни и специализирани дирекции, офицери за връзка от посолства, представители на държавната и общинската администрации, ръководни и експертни служители на Гранична полиция, съобщиха от там. В знак на почит пред паметника венци бяха положени от главния секретар на МВР Петър Тодоров и директора на ГДГП главен комисар Росица Димитрова. Венец поднесоха и международните полицейски аташета.

“Нека да отдадем своето уважение и благодарност на хилядите колеги от Гранична полиция, които са героите на тази година. С риск на живота и здравето си те охраняват границата на България, границата на ЕС. Нека да отдадем почит към тези достойни мъже и да сведем глави за колегите, които за съжаление, изпълнявайки служебния си дълг, загубиха живота си”, каза гл. комисар Петър Тодоров.

В сградата на министерството бяха наградени отличилите се през годината служители. За ръководството на МВР и за мен е удоволствие и привилегия да ви поздравим с празника и да ви връча заслужени награди. От 10 години вие се справяте с безпрецедентен мигрантски натиск. “Вие сте хората, които правят така, че да има сигурност, защото сигурност зад границата без сигурност на границата не може да има”, изтъкна министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред служителите на Главна дирекция „Гранична полиция“.

С „Почетен знак на МВР“ II степен министърът Демерджиев награди комисар Димитър Чорбаджиев – директор на РДГП – Русе, главен инспектор Емил Гочев – началник на ГКПП „Капитан Андреево“ и Костадин Костадинов – началник на отдел „Човешки ресурси“.

С „Почетен знак на МВР“ III степен са отличени старши комисар Радослав Кулеков – заместник-директор на ГДГП, комисар Румен Бакърджиев – зам.-директор на РДГП Аерогари, комисар Любен Николов – началник на СО “Въздушно наблюдение“, комисар Иво Костадинов – началник на отдел „Разследване“, комисар Диана Лилова – началник на отдел НКЦ, Любомир Дилов – началник на отдел „Информационни технологии“ и Валентин Найденов – началник на отдел „Международно гранично-полицейско сътрудничество”.

Парична индивидуална награда получиха 10 гранични полицаи. С парична колективна награда са отличени 18 служители от отдел „Човешки ресурси“ в ГДГП. Двама гранични полицаи са наградени от главния секретар на МВР. 21 служители по Закона за държавния служител получиха грамота. Главен комисар Росица Димитрова отличи с парична награда 133 служители и с писмена похвала – 57 служители на ГДГП.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X