https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПолицаи от Русе с награда "Посланик на доброто" от вътрешния министър

Полицаи от Русе с награда “Посланик на доброто” от вътрешния министър

Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност връчи наградата „Посланик на доброто“ на полицаите от Второ районно полицейско управление в Русе – Мариела Андреева, Пламен Манчев, Станислав Димитров, Венелин Иванов, Калоян Колев, Стилиян Емануилов и Велин Велев.

Полицаите пристигат първи на сигнал за пожар в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Любов” и, въпреки че не разполагат със специална екипировка, започват евакуация на децата и младежите до пристигането на колегите им пожарникари. Част от полицаите са обгазени, но въпреки това всички остават на място, за да помагат. Благодарение на бързата им реакция и смела постъпка огнената стихия нанася само материални щети и няма пострадали.

Министър Демерджиев беше категоричен, че всеки ден изпитва гордост от служителите на МВР. „Ние сме хората, които са най-близо до всеки, който има нужда от помощ. Ние сме хората, които осигуряват спокойствие и сигурност, хора, които изпълняват призвание“, заяви той и допълни: „Да застрашиш собствения си живот и здраве, за да спасиш чуждия за мен е висша форма на добро. Поклон пред служителите на МВР“.

Държавната агенция за закрила на детето за четвърта поредна година връчва наградата „Посланик на годината“. Призът се дава на личности, професионалисти и организации, помогнали на дете и/или на семейството му и променили житейска им съдба.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X