https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияУкрайна е поискала от България бронетанкова техника и зенитно-ракетни комплекси

Украйна е поискала от България бронетанкова техника и зенитно-ракетни комплекси

Има искане от Украйна не само за различни боеприпаси, но и за бронетанкова техника и зенитно-ракетни комплекси. Все още обаче няма нищо договорено за изпращане. Това се разбра от изказване на служебния министър на отбраната Димитър Стоянов, който беше изслушан в ресорната парламентарна комисия, съобщава БТА.

Изказването дойде след въпрос, свързан с посещението му в Украйна през декември, м.г, и дали е поискана допълнителна военна помощ от украинска страна.

“Стойността на въоръжението, което ще бъде предоставено на Украйна, ще бъде възстановена не от бюджета на Министерство на отбраната, а от централния бюджет”, уточни Стоянов.

По думите му това е така, тъй като все още не са приети предложените промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, които касаят създаването на фонд за отбрана. По-късно пред журналисти той добави, че по време на посещението си в Украйна му е било поискано нещо, с което обаче България не разполага. Това са боеприпаси, от които страната ни не разполагаме с достатъчно количества.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X