https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоВоенноморското училище ще представи в Русе възможностите за обучение

Военноморското училище ще представи в Русе възможностите за обучение

Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ във Варна /ВВМУ/ ще представи в Русе възможностите за обучение, които предлага на студенти и курсанти.

Инициативата се планира да се състои на 16 януари от 14.00 часа в зала „Европа“ на Доходното здание и се реализира с подкрепата на областния управител Анатоли Станев и началника на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева. Същевременно от 11.40 часа е предвидена пресконференция за представителите на медиите в Зала 1 на Областната администрация. На нея ще бъдат представени подробности за приема в университета.

Учебното заведение предлага 12 цивилни специалности, както и седем специализации за курсанти. Сред тях са кибероперации, логистика на формированията на Военноморските сили, както и медицинско осигуряване на въоръжените сили. Припомняме, че Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна съвместно с Военномедицинска академия – София и Висшето военноморско училище предлагат единствената в страната възможност за обучение по специалност „Военен лекар“.

В рамките на инициативата, областният управител Анатоли Станев ще проведе и среща с ректора на висшето учебно заведение флотилен адмирал проф. д.в.н Боян Медникаров. Двамата ще обсъдят възможностите за развитие на партньорството между учебното заведение и Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване. „За да отговорим за съвременните предизвикателства, страната ни трябва да поддържа модерен флот. Основата за това са както апробирането на най-съвременни и високи технологии, така и подготовката на млади и обучени кадри, които знаят как да реагират в ситуация на несигурност и риск“, коментира Станев. Според него ВВМУ е място, което дава отлична подготовка на специалисти във всяка сфера, а същевременно е и материално осигурено на необходимото ниво.

Ръководството на ВВМУ ще посети и други области в страната, като първата визита е планувана в Русе. Това не е случайно, тъй като именно тук преди повече от век се заражда българското военно морячество. Тук е създадена и Морската машинна школа.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X